pembepanjur

28 Aralık 2012 Cuma

Buluşmaya Karar Verdiğinde

BULUŞMAYA KARAR VERİRSEN...


Diyelim ki; onunla buluşmaya karar verdin. Karşına çıkacak olasılıkları bilmeli ve gözden geçirmelisin. Hayalinde canlandırdığın kişiyle uzaktan yakından alakası olmayan biri karşına çıkabilir. Onun için de aynı duygular söz konusuysa, ortada bir sorun olmaz. Kahve içer, el sıkışır, ayrılırsınız. Ancak o senden hoşlandıysa, bu durumu açıklığı kavuşturman gerekebilir.

Diğer bir seçenek; birbiriniz de aradığınız ve söylediğiniz her şeyi doğru olarak bulursunuz da; hani yeni moda bir cümle var ya, elektriğiniz uymaz! Burada bir karara varmanız gerekir. Ya birkaç defa daha buluşup sinema, yemek, tiyatro gibi bazı aktiviteleri birlikte yaparsınız, ya da hiçbir şey demeden ayrılırsınız ve yazışmalarınız zamanla azalarak biter.


Diğer ve en güzel seçenek: Aradığınız kişiyi buldunuz! İlk buluşma rüya gibi geçer, sanki birbirinizi uzun zamandır tanıyormuş gibi rahat ve sevecen davranırsınız. Güler eğlenirsiniz ve hoş geldin aşk!

Sanal aşkları gerçeğe taşıyan pek çok insan var. Onların ortak söylemleri ise, karşılıklı dürüstlük ve detaylı anlatım… Ne aradığınızı, ne istediğinizi, kim olduğunuzu ve bir ilişkiden neler beklediğinizi ne kadar dürüstlükle anlatırsanız, karşınıza çıkacak insanın o derece doğru olma şansı yükselir.


Sanal alemde profilinizi yazarken kendinizi en yalın ve gerçek halinizle anlatmaya gayret edin. Beklentilerinizi çok yüksek tutmayın. Sonuçta siz de peri padişahının kızı değilsiniz. Dürüst ve açık yürekli olun. Her söylenene inanmayın ve sanal alemden umudunuzu kesmeyin. Aşkın kapıyı nerede çalacağını bilemezsiniz.

UMUDU OLANLARDANSANIZ BURADA ŞANSINIZI HEMEN ÜCRETSİZ DENEYİN


İlk Adımı Kim Atacak


İlk adımı kim atacak?

İnterneti hafife almayın

Devir internet devri. Artık 3 yaşındaki çocuklar bile internet kullanıyor. Yeni insanlarla tanışmak için internetten faydalanın. Chat odaları, çöpçatan siteleri, sosyal ağlar, sevgili olma potansiyeli olan gizli cevherleri açığa çıkarır ve size çok büyük kolaylık sağlar. Ama internet ortamında insanların kendilerini farklı gösterebildikleri ihtimalini aklınızdan çıkarmayın. Tanımadığınız insanlara özel bilgilerinizi vermeyin ve mutlaka kalabalık bir yerde buluşmaya özen gösterin, hatta bir arkadaşınızla birlikte giderseniz daha güvenli olacaktır.

İlk buluşmada onu tavlayın!

Artık daha iyi bir gözlemci olmak zorundasınız. Hani meşhur bir hikaye vardır; sizi kırmızı bir ışıkta beklerken, aşk karşı tarafa yanan yeşil ışıkta geçti gitti bile diye.. O zaman yeşil ışıkta geçenleri de izlemelisiniz. Size “Gözün dört dönüyor” deseler de aldırmayın. Etrafınıza dikkatlice bakmaya devam edin. “Ben bu adamla birlikte olamam, hiç tipim değil” gibi bir ön yargı içine girmeyin, ilk izlenimler aldatıcı olabilir, herkese eşit derecede şans verin, dış görünüş her şey demek değildir...
Arkadaşlık sitelerinde mesajlaşmayı düşündüğünüz kişiye sadece fotoğrafına göre tepkili davranmayın kaçan aşk acı verir.Bir kaç kelime bile olsa tanımaya çalışın.Önyargı partner bulmanızı zorlaştırır.
Hemen kendinizi gösterin,çekingenlik ve ön yargı sizi hedefinizden saptırır.
Eğer gerçek benim için tercih sebebi diyorsanız neden internette arkadaşlık başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim.




Arkadaşlık sitesindeki kişinin internet geçmişi nasıl bulunur?



Arkadaşlık sitesindeki kişinin internet geçmişi nasıl bulunur?

Bugünlerde akıllı telefonu olmayan pek insan kalmadı artık. Nerede olursanız olun, birkaç dakika içinde istediğiniz sosyal medya mecrasına girebilir, arkadaşlarınızın nerelerde ne yaptığını öğrenebilir, listelerinizi genişletebilirsiniz. Yeni tanıştığınız bir erkeğin neyin nesi olduğunu anlama konusunda da size kısa süre içerisinde ilk adımı sağlayacak olan şey bu telefonlar veya tabletler olacak.
 
Yapmanız gereken şey ilk saniyelerden itibaren aranızda elektrik fırtınalarının yaşandığı ama medeni durumunu bilmediğiniz arkadaşımızı Facebook’ta eklemek ve ona daveti kısa sürede kabul etmesi yönünde baskı kurmak olmalı. Bu ilk başta sizi fazla hevesli gösterse de ulaşmak istediğiniz bilgiler için göze alabileceğiniz bir fedakarlık. Zaten erkek Facebook kullanıcıları arasında genel bir alışkanlık profili gizlememe, alenen teşhir etme yönünde. Böyle bir durumda bu hamleyi yapmanıza bile gerek kalmayabilir.

İlişki durumunda alenen Bekar veya İlişkisi Var yazıyorsa, izleyeceğiniz yolu bundan sonra siz bilirsiniz. Ama özellikle dikkat etmeniz gereken nokta ilişki durumu hakkında herhangi bir bilginin olmaması. Bekâr erkekler her duruma karşı hazırlıklı olmak için genelde bu bilgiyi Facebook’tan esirgemezler, ilişkisi olup yeni bir macera aramayan erkekler de çekinmeden bu bilgiyi paylaşırlar. 

Telefonla olan ilgisine dikkat etmek ya da ortak arkadaşlarınızın ağzını yoklamak da basit ve akla hemen gelebilecek yöntemler. Bunların hepsi için fazla üşengeç iseniz veya hazırlıksız iseniz, size önerebileceğimiz son yol, erkeği karşınıza almanız ve dümdüz, lafı dolandırmadan sormanız.




KIZLARIN BİLMESİ GEREKEN KURALLAR




Kızların bilmesi gereken kurallar

İyi bir erkek arkadaşa sahip olmak isteyen kızların kuralları bilmeleri gerekiyor. Erkekler fethedilecek ve peşinden koşulabilecek kişiler olabilir. Güçlü kadınların yanında kendilerini güvende hissedebilirler.
Erkekler çok fazla peşinden koştukları kadınlara karşı ilgilerini kaybedip sıkıla biliyorlar. Bu tür kurallar eskide kalmış olabilir.

Kadınların neden kurallara ihtiyaçları var
Neden kadınların kurallara ihtiyacı var, erkeklerin yok? Kadınlar kendilerine erkeklerden daha az güvenirler ve sonuçta mutlaka sahip olmak isterler. Erkeklerin kurallara ihtiyacı varsa bile, kadınların kurallarını bilip tersini yapmaları yeterli.
Zoru oynayın

Erkekler ne istediklerini bilirler. Telefon eden bir erkek ilgisini gösterir ve mücadele edeceğini gösterir. Günümüzde kadınlar hoşlandıkları kişiye tüm gün mesaj gönderip arayabiliyor. Herkes ulaşılabilir ve sizden hoşlandıysa hemen size taşınmaya hazır.
Erkekler zorlanmadan istedikleri kadına ulaşabiliyor, kolayca elde edebiliyor. Size buluşma mesajı gönderiyorsa hemen olumlu cevaplandır mayın.

En önemli kurallar
Onun sizinle konuşmasını beklemeyin.
İlk siz hareket ederseniz sizin ne istediğini bilen olan biri olduğunuzu düşünür ve size karşı koyma olasılığı azalır. 
Hafta içi buluşması ilk tercihiniz olsun.
Çarşamba buluşmanıza rağmen Cumartesi yeniden görüşmek için sizi Cuma günü arıyorsa önemli değilsiniz, listesindeki son isimsiniz demektir. Onun için önemli iseniz birkaç gün önceden sizi araması gerekir. 
Kadınlar onu aramayan veya son dakika arayan erkeği önemsemiyor, ilişkisinde bunlara gerçekten dikkat ediyor. 
2 yıldan daha uzun süre çıkmayın. Sık sık görüşmeyin, onun hep sizinle birlikte olmak istemesi için görüşmeleri zorlaştırın. Ancak uzun tatiller ya da hafta sonu ayrılıklarına izin vermeyin. Gözleriniz üzerinde olsun. 
Birlikte uzun bir seyahate çıkabilirsiniz, böylece size alışır ve sizinle evlenmemesi için bir nedeni kalmaz. 
Hareketleriniz ve konuştuklarınızla yıpratıcı olmayın. 

Problem olabilecek kurallar

Kadınlar genellikle ilk adımı erkekten beklemekte zorlanırlar. Bir partide siniz ancak onunla konuşmazsanız öleceğinizi düşünüyorsunuz. Bu nedenle hemen yanına gidip 'saat kaç acaba?' ile başlayan sorunuzu 'ne iş yapıyorsunuz'la sürdürerek sohbet etme fırsatı yakalayabilirsiniz. Tüm gece onun sizi görmesini beklemek oldukça zor olabilir.

Kadınlar için diğer zor kural 'rahat ve neşeli görünmek'tir. Kadınlar erkeklerden daha duygusal ve ateşlidir. Bu erkeklerin kadınlardan korkup uzaklaşmasına neden olabilir. 

Kadınlar buluştuklarında eski ilişkileri, duyguları, çocuk sahibi olma ve 5 yıllık planları hakkında konuşmak isterler. Bu da erkekler için oldukça korkutucu olabilir. Kural şudur; Sadece iş, hava, filmler ve enteresan şeyler' hakkında konuşun. Kızlar unutmayın, bu kural soğuk ve itici olmanız anlamına gelmez, seksi görünmek zorundasınız.

ŞİMDİ ARKADAŞ OLMAK İÇİN BİLGİLERİNİZİ SINAYIN

27 Aralık 2012 Perşembe

Türkiye'nin Aşk Haritası



TÜRKİYE'NİN AŞK HARİTASI

Ünlü bir arkadaşlık sitesinin üyeleri arasında yaptığı bir araştırmaya göre, Türkiye’nin “aşk haritası” oluşturuldu. Sitenin aktif kullanıcıları arasında yapılan çeşitli anketlere göre hangi ilin ne gibi tercihlere sahip olduğu ilginç bir şekilde gözler önüne serildi:

En Cesur Erkekler:

Araştırmaya göre, siteye en çok fotoğraf yükleyen erkek üyeler Kocaeli’de bulunuyor. Bu kategoride Kocaeli’yi sırasıyla İstanbul, Bursa, Muğla, İzmir, Sakarya, Rize, Antalya, Eskişehir ve Trabzon izliyor.

En Cesur Kadınlar:

Aynı kategorinin kadınlar ayağına ise İstanbul başı çekiyor. Takipçileri ise sırasıyla Muğla, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, İzmir, Antalya, Kocaeli, Balıkesir ve Sakarya.

Evlilik Peşinde:

Sonuçlara göre, arkadaşlık sitelerinde en ciddi düşünenler Iğdır. Iğdır peşinden Şanlıurfa, Ağrı, Osmaniye, Ardahan, Bitlis, Yozgat ve Bingöl geliyor.

Tek Gecelik İlişki Peşinde:

Site bünyesinde en çok kısa süreli ilişki arayanlar Çankırı  olarak göze çarpıyor. Çankırı ardından İstanbul ve Ankara geliyor.

Yaş Ortalaması

Erkek üyeler arasından yaş ortalaması en yüksek olan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla. Bu illerde yaş ortalaması 30 ve üzerinde. Siirt, Şanlı Urfa ve Mardin illerindeki  üyelerin yaş ortalaması ise 27.
Kadın üyeler arasından, yaş ortalamasının en yüksek olduğu iller 30 ve üzeri ile İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Mersin. Gümüşhane, Muş, Iğdır ve Sivas'taki üyelerin yaş ortalaması ise 25 olarak belirlenmiş.
Sonuçlar göre, gerek kadınlara gerek erkeklere bakıldığında, gelişmiş ve büyük şehirlerde arkadaş sitelerine katılım gösterme ve yaş ortalaması daha yüksek oranlarda.
Araştırmanın ortaya döktüğü diğer başlıca istatistikler de var:
  • Örneğin, Adana ve civarına göre “Fiziksel özellikler her şeyden daha önemli.”
  • İlginç olan erkek arkadaş arayan erkek kullanıcıların en yoğun olduğu iller İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Edirne, Adana, Artvin, Trabzon, Bitlis ve Mersin.
  • Sigara konusunnda en az hoşgörü gösteren üyeleri Konya barındırıyor. Konya ve çevresinin önemli çoğunluğu “Sigara içen biriyle asla” beraber olmak istemiyor.
  • En sigara dostu il olarak ise Trabzon gibi görünüyor. Trabzon ve çevresindeki üyelerin önemli çoğunluğuna göre beraber oldukları kişinin sigara içip içmemesi hiç fark etmiyor.
  • Birlikte olacakları kişide zenginlik arayan iller ise Sivas ve Yozgat. Sivas ve Yozgat' lı üyelere göre “Gelir düzeyi çok önemli.” Yine maddi varlığa oldukça önem veren Uşak üçüncü sırada.
  • Manisa ise gerek kadınların gerek erkeklerin ele avuca gelen tipten olması gerektiğini düşünüyorlar.
  • Erzincan civarına göre ilişkideki en önemli faktör, çiftlerin eğitim seviyesi. Malatya ise bu konuya biraz daha gelecek garantisi olarak yaklaşıyorlar. Onlara göre “Meslek her şeyden önemli.”
  • Erzurum'a göre potansiyel partnerlerinin din ve mehzebi çok önemli.
  • "Etnik köken fark etmez" diyen şehir: Mardin
  • "Aşkın yaşı yok" diyen şehir: İstanbul
  • "Kendine en çok güvenen kadınlar" ise İzmir ilinden.



SİZDE KENDİNİZE UYGUN ARKADAŞI BULMAK İÇİN ACELE EDİN





İllere göre arkadaş aramak

İLLERE GÖRE ARKADAŞ ARAMAK

İSTANBUL
BURSA
ANKARA
ANTALYA

Arkadaş arama sitelerinin şehirlere veya ülkelere göre ayrı düzenlenmiş sohbet odaları var.Üyelerini memnun etmek için uğraşan arkadaş arama siteleri telefonla bağlantı,üyeler arası ücretsiz kısa mesaj servisleri gibi hizmetler sunuyor.Arkadaş arama sitelerinin illere göre sohbet odası oluşturması biz üyelerinin avantajıdır.İlk temasta hoşlandığınız kişiyi aynı şehirde ise dakikalar içerisinde görme imkanını sizlere sunuyor.
Bu sohbet odaları üyeleri birbirini bulma konusunda ve konuşacak ortak noktalar bulma konusunda cesaretlendiriyor.
Peki aynı şehrin sohbet odasında tanıştığınız ve hoşunuza giden partnerle ne zaman görüşmeye karar vermek doğru.Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. 

Arkadaşlık sitesinde konuşmakta olduğunuz kişiyle beraberce karar vermeniz siz ve partneriniz 

için en doğrusu olacaktır.Eğer artık 

gerçek hayatta görüşme vaktinin geldiğine inanıyorsanız birlikte karar vereceğiniz bir zaman 

diliminde görüşme gerçekleşmelidir.

Görüşme konusunda çekingen davranılması yersiz korkularınızın oluşmasına neden 

olabilir.Çekinmeyin ve partnerinizin de fikrini sorun.Ama unutmayın ki acele etmek sizler için 

olumsuz sonuçlarda doğurabilir. Özellikle İnternet ortamında, potansiyel bir flörtü daha ilk 

mesajlaşmanız da buluşmaya zorlamak çok da akıllıca olmayacaktır. Bunun yerine, önce 

seçtiğiniz partnerinizi yavaş ama emin adımlarla tanımaya çalışın. Messenger adresini alın. 

Chat yapın, mesajlaşın hatta telefonda konuşun. İkiniz de zamanın geldiğini hissettiğinizde 

buluşun.
İlk buluşmanızda mutlaka ama mutlaka sosyal olan kalabalık bir mekan seçmeye özen gösterin. 
Hem siz hem partneriniz ilk buluşmanız da yersiz tedirginlik yaşamamış ve karşılıklı güven 
sağlamış olursunuz.Sağduyulu davranın. Hemen her arkadaşlık sitesinin “ilk buluşma” ve 
“güvenlik” konulu tavsiyeleri, tavsiye köşeleri, kılavuzları olur. Bu kaynaklara göz atmayı 
unutmayın.

Neden İnternette arkadaşlık?



Neden İnternet’te arkadaşlık kurmaya çalışırız?
İnternet ortamında, hayatınızın herhangi bir zaman diliminde belki de hiç tanışamayacağınız insanlarla tanışabilir, gerçekte ulaşamayacağımız mekanlara ve kişilere ulaşabilirsiniz. İnternet’te arkadaş aramak kolaydır fakat aradığınız arkadaşı bulmak zaman gerektirir fakat arkadaşlık siteleri, en azından kullanıcıya bir kafede ya da gece mekanında hiç tanımadığı bir yabancıya yaklaşmanın verdiği tedirginlik ve utangaçlık faktöründen uzakta, güvenle hata yapabileceği bir ortam sunar. Arkadaş arama siteleri aracılığıyla tanışan çiftler, daha ilk görüşmeden önce birbirleriyle önemli ölçüde temas kurmuş, birbirlerini önemli ölçüde tanımış oldukları için ilişkinin başlangıç sürecinde daha dengeli ve sağlam adımlar atma şansına sahiplerdir.


Arkadaş arama siteleri gerçekten işe yarıyor mu?
Tabi ki işe yarıyor. Günümüzde tüm dünyadan ve Türkiye’den milyonlarca insan, aşklarıyla, arkadaşlarıyla, eşleriyle sanal ortamda tanışıyor. Esasında bu sorunun gerçek cevabını öğrenebilmek için, pek çok arkadaşlık sitesinin ana sayfasından da erişilebilen “kullanıcı hikayeleri”, “mutluluk öyküleri” gibi bölümleri incelenebilir. Bu bölümlerde birbirleriyle adı geçen sitede tanışıp da mutlu beraberliklere başlayan belki de evlenen pek çok çiftin aşk hikayelerini bulabilirsiniz.





Sevgili arıyorum sevgili


Herhalde sevgili arıyorum kavramını en çok düşündüren ve aklımıza ilk gelen mecra Teknolojinin sürekli ilerlemesi sonucu ortaya çıkan uluslararası sevgili bulma siteleridir. Bu sitelerde birçok kişi gerçek aşklarını ve gerçek mutluluklarını bulabiliyorlar. Online flörtleşme gerçekten bazı insanlar için geleneksel yöntemlerden çok farklı olarak karşılanmaktadır. Bu yolla uygun "partner" aramak ve bulmak, yeni bir ilişkiye başlamak, bir bayan veya erkek ile tanışmak için uygun partner sitelerini seçmek ve bazı önemli hususlara dikkat etmek çok önemlidir.