pembepanjur

25 Ocak 2013 Cuma

Sanal arkadaşlık ve doğru insan




Sanal arkadaşlık kavramına kimi çevreler soğuk baksada şöyle bir gerçek göz ardı edilemez ” Sanal dünya içinde ki herkes canlıdır ve gerçektir” . Bu gerçek, gerçek olmasına karşın sanal dünyanın sanal olmasının en belirgin özelliği gerçekte canlı olan insanların karakteristik sanallığı dır. Herkes gerçek kişiliği ile sanal dünyada yer edinmiş olmayabilir. Kimisi en çok özendiği bir yaşamsal karaktere bürünüp sahte bir profille ortalıkta dolanabiliyor. Sanal arkadaşlıkları da bu etken güvensiz kılıyor.
Sanal arkadaşlık sürecinin sonu doğru bireylerin gerçek kimliği ile birbirine erişebilmesine olanak tanındığında bu birlikteliklerin gerçek arkadaşlık kavramını aratmayacak niteliğe sahip olması hatta kimi zaman gerçek arkadaşlık türevlerinin gerçek arkadaşlığın bile ötesinde samimiyetle sürüdürüldüğü tartışmasız bir gerçektir. Önemli olan karşınıza doğru insanın çıkması ve aynı doğrulukla o kişiye cevap verebilmiş olmanızdır.
Bu türden arkadaşlıklar ücretli arkadaşlık sitelerinde karşınıza çıkabilecek türden değildir. Ücretli arkadaşlık sitelerinde insanlar para harcıyorsa karşılığında menfi düşünceler barındırıyor olması bariz bir gerçektir. Çıkar amaçlı bir platformda çıkar amacı gütmeyen arkadaşlığa ulaşmak mümkün değildir.Sosyal arkadaşlık siteleri süreci de bu yüzden günümüzde ivme kazanmış hatta eş dost bulma platformu olan Facebook bile arkadaşlık sitesi görevini üstlenmiştir.
O halde kendine arkadaş arayan kişilerin ücretsiz platformlardan faydalanması kolay arkadaş bulma ve bulunan arkadaşın tutarlı olması arkadaşlık sitesinin kendisi ile doğru orantılı olup, çıkar amacı gütmeyen arkadaşlık sitelerinden faydalanmanın gerekliliğini ortaya koymaktadır 
Bir ortam hayal edin.İnsanlar gercek, müzikler gercek,duygular gercek.Gercek hayattan hiç bir farkı yok. Bilgisayar başında insanlarla canlı sohbet ederek aynı duyguları paylaştığınızı hayal edin.
Evde ve iş yerinde sosyal hayattan uzak yaşayan insanlar zaman içerisinde sosyal ağlarda kendilerine profiller oluşturmakta ve paylaşımlar yapmaktadırlar. Bu sistemlerde canlı sohbet etme imkanı olmasına rağmen, yeni dostluklar ve yeni arkadaşlıklar kurmak oldukça güçtür.Çünkü sistemler video ve fotoğraf paylaşımları üzerine kurulmaktadır.

6 Ocak 2013 Pazar